Over mij

In het niet zo kort

Ergens op een dag besloot ik mijn hart te volgen en dat werd de beste beslissing van mijn leven. Ik bouwde een fundament van waaruit het veilig voelt om in die verbinding te leven en sindsdien loop ik er met de grootste diepgang, verwondering en vreugde achteraan. 

In juni 2021 vertrok ik voor 100 dagen met 1 euro op reis. Zonder plan en met Israël als bestemming belde ik bij mensen aan met de vraag of ik voor ze mocht koken en of ze een slaapplek voor me hadden. 

Na 74 dagen streek ik neer in Griekenland in plaats van Israël en het was alsof ik er mijn lievelingsplek op Aarde mocht vinden. Omgeven met bergen die uitlopen in zee, zon, vruchtbare grond in overvloed en overal olijfbomen woonde ik 4 seizoenen …. 

In april 2023 steek ik met een team van 6 mensen en een zeilboot de Atlantische Oceaan over. Nieuwsgierig naar de stilte, totale afzondering, de kwetsbaarheid en afhankelijkheid van moedernatuur.

De ene dag doe ik dit en de andere dag doe ik dat, omdat ik weet dat het geluk zit in de verwondering van het Nu. 

Ik stel heel veel vragen, luister liever dan dat ik praat en ben binnen een paar seconden zen als ik begin met groenten snijden. Ik hou enorm van opruimen, minimaliseren en ook al zie je me heel vaak schoonmaken, ik heb geen smetvrees. Ik kan prima wonen in een wekenlang ongepoetst huis, maar ik hou gewoon van orde, lichtheid, iets mooi maken en schoonheid. Een opgeruimd huis geeft een opgeruimd hoofd, schept helderheid van geest en laat me dankbaar voelen voor wat de Aarde ons heeft gegeven. 

Waar ik ook van houd zijn discipline en daadkracht. Want in de oneindige vrijheid en mogelijkheden die ons zijn gegeven, ontdekte ik dat het kiezen van kaders en een richting mijn bestaan pas echt verrijken.  

En ik houd van eenvoud. 

Waar ik het meest trots op ben is dat ik een basis in mezelf heb gecreëerd waarin ik bereid ben en het vertrouwen voel om in elke richting te bewegen. Veerkrachtig met vaardigheden die er (voor mij) toe doen. 


Over mezelf niet zo serieus nemen. En tegelijk wel het leven op waarde waarderen. Over je verantwoordelijkheid nemen als mens. En gewoon zo veel als mogelijk genieten. Met het doen van leuke projecten, het realiseren van mooie initiatieven, waarvan ik voel dat het waardevol is. Bewust kiezen waarin ik met mijn liefde en energie bijdraag aan het grotere geheel. 

die ik creëerde ontdekte ik dat juist in het innemen van standpunten, 

vrijheid die ik had ontdekte ik dat gekozen kaders 

Ik bouwde een fundament van waaruit ik

die ik kon maken. 

Genieten in het Nu, vertrouwen, doe ik spirituele creatieve projecten waarover ik deel op deze site. 

Leven in het Nu, ontvangen wat zich aandient en daardoor omarmen dat ik niet overzie waar het leven me naartoe brengt zie ik als de prachtige charme van het leven. 

In juni 2021 vertrok ik voor 100 dagen met 1 euro per dag op reis. Zonder plan en met Israël als bestemming belde ik bij mensen aan met de vraag of ik voor ze mocht koken en of ze een slaapplek voor me hadden. Ik reisde 9.000 kilometer, was in 9 landen, had 1 euro per dag om aan mezelf te besteden en nooit eerder voelde ik me zo rijk. 

Ik streek neer in Griekenland in plaats van Israël waar ik mijn favoriete plek op Aarde mocht vinden. Met 

Het volgen van mijn hart 

 woonde ik 4 seizoenen in Griekenland. mdat het leven me daar mijn favoriete plek op Aarde mocht vinden.

ik neer in Griekenland waar ik mijn favoriete plek op Aarde mocht vinden. 

Zo vertrok ik (in juni 2021) zonder plan en met een budget van 1 euro per 

ik zie het als de grootste charme van het leven. 

deze charme van het leven. 

s op een dag besloten heb mijn hart te volgen en dat werd brengt me een leven vol diepgang, verbinding en plezier. 

In april 2023 

Dat ik mijn hart volg

Wat ik leerde en op welk punt ik nu ben: 

Over verantwoordelijkheid nemen

Dat ik begon met dagelijks vloggen op Instagram om beter te worden met op camera spreken en dat ik daarin ontdekte hoe graag ik met eten, voedsel en koken bezig ben. 

Over verantwoordelijkheid nemen en aanwezig zijn, geaard, in
het dagelijks leven. Dat is spiritualiteit in de praktijk. Het leven leven.
Mens zijn. Met alles wat het Mens Zijn dient.

Waaruit blijkt dat ik een expert ben in mijn vak?

Ik had alles waarvan ik dacht dat mijn hartje het begeerde, las allerlei boeken, deed ontelbaar veel cursussen, programma’s en opleidingen en toch voelde ik me ongelukkig, eenzaam en leeg. 

Over dat ik het gevoel had dat in ieder geval mijn leven niet zo bedoeld was om te zijn. 

Ik liet alles los waarvan ik voelde dat het niet meer paste. De relatie waarin ik was kwam ten einde, ik verhuisde terug naar de omgeving van mijn roots, ik ontdeed me van 70% van mijn spullen, ik stopte met het importeren van een schoonheidsproduct dat me ooit ondernemer maakte en daarna vertrok ik met een budget van 1 euro per dag op reis. 

Zonder plan en met Israël als bestemming belde ik bij mensen aan met de vraag of ik voor ze mocht koken en of ze een slaapplek voor me hadden. 

Na 74 dagen streek ik neer in Griekenland in plaats van Israël en daar viel alles op z’n plek. 

Na 74 dagen vond ik wat ik zocht, maar dat was niet waar mijn reis stopte. Ik kwam terug naar Nederland, zegde mijn huur op en vertrok voor onbepaalde tijd op reis. 

Ik streek neer in Griekenland in plaats van Israël en daar viel alles op z’n plek. Het was er alsof ik er mijn thuis mocht vinden met bergen die uitlopen in zee, vergezichten die me het gevoel van Hawaï geven en zon, vruchtbare grond en olijfbomen in overvloed. Een eetcultuur waar ik U tegen zeg. Met een simpel leven dicht bij de natuur. 

Emoties voelen.

Bezig zijn.

Creëren.

Genieten.

Voor jezelf zorgen lichamelijk, mentaal en spiritueel.

Over groei.

Over nieuwsgierig zijn en open.

Over kwetsbaar durven zijn.

Quote. Over ieder z’n eigen weg of iets dergelijks. Over Leven in Liefde.

Sinds 1989

Quote. Over ieder z’n eigen weg of iets dergelijks. Over Leven in Liefde.

Quote. Over ieder z’n eigen weg of iets dergelijks. Over Leven in Liefde.

Brieven van mij