Mijn naam is Kristel Walenberg en met het verlangen naar het ervaren van verbinding, vrijheid en liefde volg ik mijn hart en the joy.

Ik had alles waarvan ik dacht dat mijn hartje het begeerde en toch voelde ik me ontevreden, eenzaam en leeg. Ik schaamde me voor deze gevoelens. ‘Ben ik wel normaal? Mankeer ik iets? Zal ik ooit in staat zijn wél gelukkig en tevreden te zijn?’ 

Ik probeerde mezelf gelukkig te denken door te zeggen dat ik gewoon méér dankbaar moest zijn. En terwijl mensen in mijn omgeving zeiden dat dit nou eenmaal is hoe het leven is, zei alles in mij dat mijn leven niet zo bedoeld was te zijn.  

Maar hoe dan wel? Ik had geen idee, wist niet wie IK was, dus hoe kon ik dan het leven leven dat bij me past? 

 

Na 6 jaar tal van opleidingen, cursussen en programma’s te hebben gedaan in en over mindset, ondernemen, vrijheid, NLP en spiritualiteit besloot ik in 2020 all-in te gaan. Eerst liet ik alles los wat niet meer paste en daarna vertrok ik op reis. 100 dagen met een budget van 1 euro per dag te besteden aan mij, gaf ik mezelf de vrijheid om op zoek te gaan naar antwoorden. 

Zonder helder beeld van waar ik nou precies naar op zoek was begeleidde mijn mentor en spiritueel lerares Jeannette van Raaij mij naar bewustzijn en Leven in Liefde.

Ik realiseerde me dat ik voor het ervaren van een leuk en zinvol leven nog maar één weg kon volgen: de weg van mijn hart, in verbinding en the joy.

Over mij

In het kort

Ik ging op reis om mijn waarheid te vinden en vond in mezelf mijn thuis. Nu reis en kook ik met mensen all over the world en verzamel en deel ik verhalen. Mijn energie, tijd en aandacht geef ik aan dat waarvan ik wens dat er meer wordt ervaren in de wereld: verbinding, vrijheid, liefde en harmonieMijn ervaringen en inzichten deel ik in blogs, vlogs, lezingen en videolessen. En over de projecten die ik doe deel ik op deze site.

Doe waar je van houdt en geniet

when following the joy

Ervaringen

In 2021 reisde ik zonder plan en met Israël als bestemming met 1 euro per dag door Europa. Ik reisde 9.000 kilometer, was in 9 landen en nooit eerder voelde ik me zo rijk

In 2022 woonde ik in Griekenland waar ik de schoonheid en eenvoud ervaarde van een farmleven in verbinding met de natuur. Ik leerde er van de vrouwen in het dorp traditioneel Grieks koken, oogstte en verwerkte olijven, legde een biologische groentetuin aan en startte hier met het schrijven van mijn reiskookboek met plantaardige recepten. In de zomer bouwde ik een tent aan zee waar ik gasten uit Nederland ontving voor retraites.

In april 2023 zeilde ik zonder zeilervaring en met een team van zes mensen 26 dagen over de Atlantische Oceaan van de Cariben naar Europa. En een paar maanden later kwam ik te werken als nanny van Nederlandse familie op wereldreis. 

Ik schrijf, kook, luister en stel vragen. Ik organiseer, film, deel en maak mooi.

Voordat ik van vrij zijn mijn leefstijl maakte...

studeerde ik Commerciële Economie en werkte ik 12 jaar in de verkoop en het commerciële bedrijfsleven. In 2019 werd ik zelfstandig ondernemer met het importeren van een schoonheidsproduct. Omdat ik op zoek was naar meer diepgang (en mezelf) liet ik dit ook weer los. Jaren was ik op zoek naar antwoorden omdat ik geloofde in- en hoopte op dieper, wel tevreden, kloppend en beter

Ik deed voor meer dan 25.000 euro aan opleidingen en cursussen in persoonlijke ontwikkeling en vond pas een echt bevredigend antwoord onder begeleiding van mijn mentor en spiritueel lerares Jeannette van Raaij die me opleidde in, bewust maakte van, Leven in Liefde

Nu werk ik voor geld om mijn rekeningen te betalen en doe ik daarnaast projecten die bijdragen aan verbinding, vrijheid, liefde en harmonie. 

Ik groeide op in...

een dorp in Noord Limburg (Meijel) bij ouders die plezier aanmoedigde in plaats van presteren. Het liefst was ik op de boerderij, met vriendinnen en buiten. Toen ik de middelbare school bereikte kon mijn geluk niet op omdat ik wist dat ik vanaf dat moment meer vrijheid kreeg. Ik behaalde mijn VMBO-diploma, kreeg op 15-jarige leeftijd een vriendje en hij motiveerde me om me ook te gaan verdiepen in “wereldse zaken”. En zo ontdekte ik op het MBO dat ik veel meer kon bereiken als ik ergens aandacht aan gaf, moeite voor zou doen.

Ik werkte zo veel als ik kon en met het geld dat ik verdiende ging ik uit. De eerste jaren vrij en veilig op de fiets en met de bus binnen de gemeentegrenzen. En toen ik in 2004 op mijn 15e de housemuziek ontdekte werd Nederland mijn terrein. Dansen is mijn uitlaatklep. Het gevoel van vrijheid en verbinding dat ik in dansen ervaar overstijgt alles. Het opent deuren en laat me voelen wat bestaat.

Genieten en inspirerend leven.

Ook mij

Na een westers leven in materiële rijkdom ontdekte ik dat ik meer gelukkig ben met minder bezit. Naast het snijden van groenten, het koken van een voedzame maaltijd en het samenbrengen van mensen aan een mooi gedekte tafel word ik intens gelukkig van opruimen, orde scheppen, schoonmaken en organiseren. Ik ben altijd nieuwsgierig naar hoe iets werkt, hoe iets gemaakt wordt en hoe iets groeit. Na een tijd van ontkennen kan ik niets anders meer dan geloven in God. Ik weet dat alles wat ik zoek, verlang en nodig heb in mezelf kan vinden, maar samen is gewoon gezellig en vaak leuker. Mijn wens voor de wereld is een liefdevolle samenleving in verbinding, vrijheid, vreugde en harmonie. Een plek waar mensen zich welkom voelen en vrij om te ontdekken en zijn wie zij echt zijn. 

We zijn allemaal onderweg met bestemming onbekend.
Laten we dan in ieder geval genieten van deze reis.