Mijn naam is Kristel Walenberg en met het verlangen naar het ervaren van innerlijke vrijheid, vrede en liefde volg ik mijn hart en the joy.

Ik had alles waarvan ik dacht dat mijn hartje het begeerde. Dat was méér dan ik ooit had kunnen dromen. En toch voelde ik me zo ontevreden, eenzaam en leeg. Ik schaamde me voor deze gevoelens. ‘Ben ik wel normaal? Mankeer ik iets? Zal ik ooit in staat zijn wél gelukkig en tevreden te zijn?’ 

Ik probeerde mezelf gelukkig te denken door te zeggen dat ik gewoon méér dankbaar moest zijn. En terwijl het gros van mijn omgeving deed alsof dit nou eenmaal het leven is, zei alles in mij dat in ieder geval mijn leven niet zo bedoeld is te zijn. 

Maar hoe dan wel? Ik had geen idee, wist niet wie IK was, dus hoe kon ik dan het leven leven dat bij me past? 

Na 6 jaar tal van opleidingen, cursussen en programma’s te hebben gedaan in en over mindset, ondernemen, vrijheid, NLP en spiritualiteit besloot ik in 2020 all-in te gaan. Eerst liet ik alles los wat niet meer paste en daarna vertrok ik op reis. 100 dagen met een budget van 1 euro per dag te besteden aan mij, gaf ik mezelf de vrijheid om op zoek te gaan naar antwoorden. 

Zonder helder beeld van waar ik nou precies naar op zoek was begeleidde mijn mentor en spiritueel lerares Jeannette van Raaij mij naar bewustzijn en Leven in Liefde.

Ik realiseerde me dat ik voor het ervaren van een leuk en zinvol leven nog maar één weg kon volgen: de weg van mijn hart en the joy.

Ik trainde mezelf erin te focussen op mezelf en kwam tot inzicht dat alles wat ik zoek, verlang te ervaren en nodig heb al aanwezig is in mij. 

Een voortdurend proces van groeien in vertrouwen, loslaten van controle en stoppen met de verslaving een goed mens te willen zijn. 

Open en nieuwsgierig. Onvoorwaardelijk en vrijgevig. Ontvangen wat zich aandient. In mijn intuïtie en op mijn pad. Verantwoordelijkheid nemen. Keuzes maken. Voelen wat nu de volgende stap is om te nemen. In beweging zijn. En niets doen. Het is zo bijzonder. Het leven. Deze dans. 

In Liefde.

Over mij

In het kort

Ik ging op reis om mijn waarheid te vinden en vond in mezelf mijn thuis. Nu reis en kook ik met mensen all over the world en verzamel en deel ik verhalen. Mijn energie, tijd en aandacht geef ik aan dat waarvan ik wens dat er meer wordt ervaren in de wereld: verbinding, vrijheid, liefde en harmonieMijn ervaringen en inzichten deel ik in blogs, vlogs, lezingen en videolessen. En over de projecten die ik doe deel ik op deze site.

Doe waar je van houdt en geniet

when following the joy

Ervaringen

In 2021 reisde ik zonder plan en met Israël als bestemming met 1 euro per dag door Europa. Ik reisde 9.000 kilometer, was in 9 landen en nooit eerder voelde ik me zo rijk

In 2022 woonde ik in Griekenland waar ik de schoonheid en eenvoud ervaarde van een farmleven in verbinding met de natuur. Ik leerde er van de vrouwen in het dorp traditioneel Grieks koken, oogstte en verwerkte olijven, legde een biologische groentetuin aan en startte hier met het schrijven van mijn reiskookboek met plantaardige recepten. In de zomer bouwde ik een tent aan zee waar ik gasten uit Nederland ontving voor retraites.

In april 2023 zeilde ik zonder zeilervaring en met een team van zes mensen 26 dagen over de Atlantische Oceaan van de Cariben naar Europa. Het was intens, bijzonder, vaak vreselijk en niet per definitie vreugdevol, toch was het geweldig. 

Vanaf september 2023 reis ik als nanny van een gezin de wereld over om ruimte en vrijheid te brengen. Geen van deze ervaringen heb ik gepland of met mijn verstand bedacht. Het leven is een onvoorstelbaar wonder.

Ik schrijf, kook, luister en stel vragen. Ik organiseer, film, deel en maak mooi.

Voordat ik van vrij zijn mijn leefstijl maakte...

studeerde ik Commerciële Economie en werkte ik 12 jaar in de verkoop en het commerciële bedrijfsleven. In 2019 werd ik zelfstandig ondernemer met het importeren van een schoonheidsproduct. Omdat ik op zoek was naar meer diepgang (en mezelf) liet ik dit ook weer los. Jaren was ik op zoek naar antwoorden omdat ik geloofde in- en hoopte op dieper, wel tevreden, kloppend en beter

Ik deed voor meer dan 25.000 euro aan opleidingen en cursussen in persoonlijke ontwikkeling en vond pas een echt bevredigend antwoord onder begeleiding van mijn mentor en spiritueel lerares Jeannette van Raaij die me opleidde in, bewust maakte van, Leven in Liefde

Nu werk ik voor geld om mijn rekeningen te betalen en doe ik daarnaast projecten waar ik de zin of noodzaak toe voel; initiatieven die voor mij waardevol zijn, plezier geven en bijdragen aan verbinding, vrijheid, liefde en harmonie. 

Ik groeide op in...

een dorp in Noord Limburg (Meijel) bij ouders die plezier aanmoedigde in plaats van presteren. Het liefst was ik op de boerderij, met vriendinnen en buiten. Toen ik de middelbare school bereikte kon mijn geluk niet op omdat ik wist dat ik vanaf dat moment meer vrijheid kreeg. Ik behaalde mijn VMBO-diploma, kreeg op 15-jarige leeftijd een vriendje en hij motiveerde me om me ook te gaan verdiepen in “wereldse zaken”. En zo ontdekte ik op het MBO dat ik veel meer kon bereiken als ik ergens mijn best voor zou doen. 

Ik werkte zo veel als ik kon en met het geld dat ik verdiende ging ik uit. De eerste jaren vrij en veilig op de fiets en met de bus binnen de gemeentegrenzen. En toen ik in 2004 op mijn 15e de housemuziek ontdekte werd Nederland mijn terrein. Dansen was (en is) mijn uitlaatklep. Het gevoel, de vrijheid en de verbinding die ik op de dansvloer ervaar overstijgt alles. Het verheldert mijn geest, opende deuren en liet me voelen wat bestaat.

Alles werd lichter toen ik mijn gevoel en intuïtie ging geloven.

Ook mij

Na een westers leven in materiële rijkdom ontdekte ik dat ik me meer vrij voel met minder bezit. Naast het snijden van groenten, het koken van een voedzame maaltijd en het samenbrengen van mensen aan een mooi gedekte tafel word ik intens gelukkig van opruimen, orde scheppen, schoonmaken en organiseren. Ik ben altijd nieuwsgierig naar hoe iets werkt, hoe iets gemaakt wordt en hoe iets groeit. Na een tijd van ontkennen kan ik nu niets anders meer dan geloven in God. Ik weet dat alles wat ik zoek, verlang en nodig heb in mezelf kan vinden, maar samen is gewoon gezellig en vaak leuker. 

Mijn wens voor de wereld is een liefdevolle samenleving in verbinding, vrijheid, vreugde en harmonie. Een plek waar mensen zich welkom voelen en vrij om te ontdekken, ervaren en zijn wie zij echt zijn. 

Ik geloof dat het leven een ervaring is waarvan we mogen genieten. We zijn allemaal onderweg met bestemming onbekend. En er is meer dan genoeg van alles voor iedereen.

In Liefde